Sanallaştırma, var olan fiziksel sunucuların, güçlü bir sunucu üzerinde sanal parçalara bölünerek birbirinden bağımsız olarak çalıştırılması işlemidir. Aynı sunucudaki birden fazla sistemler işlemci ve bellek kullanımından etkilenmeden belirlenen limitler sayesinde çalışır. Böylece tek bir sunucu üzerinde birden fazla sunucu çalıştırarak enerji, güvenlik ve yedeklilik açısından avantajlı olursunuz.
Sunucuya eklenilen ram ve işlemci’yi (cpu) dilediğiniz anda sanal sunuculara paylaştırabilir ve kaynak yönetiminin kolaylığını yaşayabilirsiniz.
İstenildiği zaman Snap Shot alabilir ve herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında veya geri dönme istenildiğinde dönebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.
Sanallaştırma, sunucuların gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması anlamında oldukça önemlidir. Günümüzde pek çok sunucu gerçek performansının çok altında çalışmaktadır. Bu durum ise işletmelerin yeni sunucu satın almasına neden olmaktadır. Böylece ihtiyacın çok üzerinde sunucunun piyasada yer aldığı bilinmektedir. Doğal olarak karmakarışık bir çalışma sistemleri oluşmakta ve bakım maliyetleri de yükselmektedir. Oysa sunucuların sanallaştırması sayesinde bahsedilen bu sorunların azaltılması ve maliyetlerin de düşürülmesi mümkün olmaktadır.
20 November